Povežite se sa nama

intervju.rs

Ekskluzivno pismo Sretka Kalinića iz zatvora: ZBOG KOGA SMO POBILI NAJVEĆE MAFIJAŠE U SRBIJI?!

Crna hronika

Ekskluzivno pismo Sretka Kalinića iz zatvora: ZBOG KOGA SMO POBILI NAJVEĆE MAFIJAŠE U SRBIJI?!

Foto: Srpski telegraf

Ekskluzivno pismo Sretka Kalinića iz zatvora: ZBOG KOGA SMO POBILI NAJVEĆE MAFIJAŠE U SRBIJI?!

Nemilosrdni pucač „zemunskog klana“ Sretko Kalinić, koji služi kaznu u KPZ Zabela, u ekskluzivnoj ispovesti za Srpski telegraf rešio je da otkrije mnoge dosad nepoznate detalje o „zemuncima“, ubistvima koje su počinili, ali i šta je dovelo do raspada ove, u jednom trenutku najmoćnije kriminalne grupe na Balkanu!

Piše: Miloš Ž. LAZIĆ

– Ko je uništio „zemunski klan“ i kako je počelo uništavanje „zemunskog klana“? Ubistvom Ninoslava Konstantinovića je počelo uništavanje „zemunskog klana“ 2003. godine – počeo je Kalinić „razotkrivanje“ u pismu koje je uputio redakciji Srpskog telegrafa, a potom opisao šokantne detalje ove likvidacije.

Foto: Srpski telegraf

– Nina je ubio i zakopao derpe glavato (Miloš Simović) uz pomoć pokojnog Jure (Milana Jurišića). On je često pričao kako mu se činilo da je Nino bio živ još uvek kad ga je zakopavao. Prevario je Nina da ga čeka žena i tako ga namamio u šumu pored auto-puta za Zagreb u Zemun Polju, gde ga je i zakopao. Razlog je bio da može svoja dela da prebaci na Nina, ovo je jedini razlog zašto je Nino zakopan – piše Kalinić.

Zasmejavao Šiptara

– Derpe glavato je zasmejavao Dušana Spasojevića svojim glupostima i on ga je gotivio zbog toga. Kad se malo polakomio, Dušan mu je nabacio Ćićolinu Čabraju da ga može maksimalno kontrolisati. Ona voli za sebe da kaže: U maloj bočici se otrov drži. Nisam trebao ovo da kažem, pozdravljam moju prijateljicu Ćićolinu Čabraju – napisao je Kalinić.

Policija uhvatila Simovića sa ljubavnikom

U svom pismu Sretko Kalinić objasnio je i zašto Miloša Simovića naziva „Derpe Glavato“.

– Ko je Miloš Simović poznatiji pod nadimkom Derpe Glavato, objasniću što kraće budem mogao. Kako je Derpe Glavato Simović dobio ovaj nadimak? Njega je zatekla patrola policije kako u kolima kreše muškarca, prepozna ga policajac i pita jesi li ti to, Simo? Simo i dalje ćuti i krije se iza leđa gole ljudine koja mu sedi u krilu. Pošto se znalo da je Derpe Glavato Simović prijatelj Dušanov (Spasojevićev) nije mu smeo ništa policajac. Samo mu je rekao: „Simo, ti si derpe“, zalupio vrata i otišao. Derpe Glavato se dovukao kod nas u stan i pričao sve u detalje o svojoj avanturi, ubili smo se od smejanja bolesnoj pajserčini. Kaže mu Dušan, nisi više Glavato, kako ga je od milja zvao, sad si Derpe Glavato. Ponovo smejanje. Bilo je tu još detalja koje je proživeo Derpe Glavato sa svojim ljubavnikom i kojim smo se smejali – napisao je Sretko Kalinić.

U nastavku pisma Kalinić objašnjava i ulogu Miloša Simovića i njegovog brata Aleksandra u ubistvu svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka, nekadašnjeg šefa obezbeđenja Dušana Spasojevića, ali i njihovog komšije i prijatelja Zorana Povića.

– Miloš je izgasirao brata Acu da ubije Zorana Vukojevića Vuka i uzme mu novac. Ajde ovo i nema veze, ako je. Ali što je Aca ubio svog komšiju i prijatelja Zorana Povića Povu zbog tala smrdljivog! Da bi izmanipulisali Povićevu ženu, ostave ga blizu Urgentnog centra da ona ne bi nešto posumnjala. Dobro su je isfolirali – tvrdi Kalinić.

Nisam pravio gulaš od Jure

– Nikada nisam ubio prijatelja ni poznanika – napisao je Sretko Kalinić Beli u svom pismu Srpskom telegrafu.

On je na sudu priznao likvidacije Jovana Guzijana Cunera, Zorana Uskokovića Skoleta, Branka Jevtovića Jorge, Zorana i Sredoja Šljukića i drugih. Na suđenju je i opisao kako je to izgledalo, brzo, za 10-15 sekundi bi izrešetao žrtvu. Najduže je trajala pucnjava u kojoj je ubijen Zoran Uskoković Skole – minut i po. Ipak, Kalinić negira da ima bilo kakve veze za ubistvom Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića.

– Više puta sam rekao da nisam pravio nikakve gulaše od Jurišić Milana, niti je iko pravio gulaš od njega, niti je iko jeo Milana Jurišića. Ove bolesne laži je izmislio pravi sociopata Miloš Simović poznatiji pod nadimkom Derpe Glavato – napisao je Kalinić.

Smrt zaštićenog svedoka

Zoran Vukojević Vuk, bivši policajac, bio je šef obezbeđenja Dušana Spasojevića, vođe „zemunskog klana“. On je uhapšen brzo posle atentata na premijera Đinđića, postigao je sporazum sa policijom i tužilaštvom i postao je svedok-saradnik.

Njegovo masakrirano i delimično spaljeno telo pronađeno je pored auto-puta. Ubijen je 3. juna 2005. godine.

On je pre toga odbio policijsku zaštitu, pa su ga „zemunci“ oteli, surovo mučili i na kraju likvidirali.

Izbacili ga ispred Urgentnog

Telo pripadnika Zorana Povića Pove pronađeno je takođe 3. juna 2005. godine, pored Urgentnog centra. Sumnjalo se da je on učestvovao u otmici i ubistvu Zorana Vukojevića Vuka.

Navodno je tom prilikom slučajno ranjen, a njegovi saučesnici su ga ostavili pored Urgentnog centra, ali je on iskrvario i preminuo.

Telo nikada nije pronađeno

Ninoslav Nino Konstantinović bio je pripadnik „zemunskog klana“ koji je nestao 2003. godine, a njegovo telo nikada nije pronađeno.

Njegovo lice bilo je na poternici koju je policija objavila posle ubistva premijera Zorana Đinđića, a na kojoj su bili pripadnici „zemunskog klana“.

Izvor: republika.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Crna hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh