Povežite se sa nama

intervju.rs

Drama u Sarajevu: mlada majka bacila bebu u kontejner

Crna hronika

Drama u Sarajevu: mlada majka bacila bebu u kontejner

Foto: V. M. Tauber / CROPIX

Drama u Sarajevu: mlada majka bacila bebu u kontejner

Prava drama odvijala se u nedjelju u poslijepodnevnim satima u sarajevskoj ulici Koševo u općini Centar. Kako saznaje Dnevni avaz, u jednom od kontejnera pronađena je živa i zdrava beba, stara tek nekoliko dana.

Oko 18 sati građani su obavijestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ovoj ulici dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dječji plač. Pripadnici Druge policijske uprave – Policijske stanice Centar odmah po dojavi stigli su na lice mjesta da provjere što se događa.

Jedan od policajaca nagnuo se preko kontejnera s baterijom u ruci i počeo ge pretraživati. Policija i građani bili su šokirani kad je između gomile smeća našao novorođenče koje je plakalo.

 Beba je na glavi imala kapicu i bila je umotana u ručnik. Policajac je dijete odmah smjestio u svoje vozilo kako bi se ugrijalo, a nakon toga je novorođenče prebačeno na Pedijatrijsku kliniku.

Prve informacije govore kako je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica. Pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Kako saznaje Avaz, liječnici koji su pregledali dijete utvrdili su da se radi o djevojčici starosti od dva do pet dana te da je izvrsnog zdravstvenog stanja. Beba je zadržana u bolnici na promatranju. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad.

Izvor: jutarnji.hr

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Crna hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh