Povežite se sa nama

intervju.rs

ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Ovo je dečak koji je preživeo pad u bunar dubok 18 metara!

Crna hronika

ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Ovo je dečak koji je preživeo pad u bunar dubok 18 metara!

AUTOR: Žarko MILIĆ

Jedanaestogodišnji Lazar Stefanović iz aleksinačkog naselja Potkovica u utorak oko 22 časa upao je u bunar dubok oko 18 metara i prošao bez težih povreda. Drama se odigrala u večeri slavlja Svetog Nikole!

Prvi pritekao

– Moja sestra Jelena je sa sestrićem Lazarom bila kod mene na slavi. Posle večere deca su izašla da se igraju u parkiću preko puta. Oko 22 sata komšinica Jelena Spasić je krenula kući i dok je izlazila iz dvorišta primetila je da dete upada u bunar – priča domaćin slave Nenad Vasić (55).

Prvi u pomoć pritekao je Nenadov brat Miodrag (49).

– Čuo sam komšinicu kako viče: „Čika Mićo, dete nestade u bunaru. Bez obuće, samo u čarapama!“ Dotrčao sam i počeo da dozivam Lazara. Čuo sam samo krkljanje i uplašio se da se možda guši od gasova. Pritrčali su i ostali sa slave i počeo sam da se spuštam na konopcu ka dnu. Međutim, konopac je bio kratak i plašio sam se da se iz trošnog bunara ne odvali neki kamen i ubije dete, pa smo stali.

Srećom, brzo su stigli vatrogasci – dodaje Miodrag.

Vatrogasnu ekipu predvodio je vođa smene Blagota Kažić.

– Bunar je tesan i dubok, pa sam strahovao zbog mogućih gasova i rušenja kamenja iz zida. Hteo je da uđe mlađi kolega Darko Mitić, ali sam ja, ipak, preuzeo mornarske lestvice kao stariji koji je preživeo svoje i počeo da se spuštam. Sve vreme sam dozivao dečaka. Bio je hrabar, nije ni zaplakao. Žalio se na bolove u kičmi, rukama i nogama. Kad sam ga našao u mraku, pažljivo sam ga vezao i pozvao kolegu Mitića da ga povuče naviše. Pretrnuo sam kada se odvalio jedan kamen sa zida. Srećom, promašio je dečaka, ali je pogodio mene u glavu – priča vatrogasac Kažić.

Prebačen u Niš

Hitna pomoć je povređenog dečaka odmah prevezla u Niš na Dečju hiruršku i ortopedsku kliniku, gde su konstatovali iščašenje ramena, lakšu kontuziju mozga i modrice i ogrebotine po rukama i nogama, ali i da je van životne opasnosti. Za dan, dva on bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Vrisak majke ga trgao iz nesvesti

Prvo sam čula da je Lazar upao u rupu od oko dva metra, pa se nisam mnogo uzbudila jer je on visok metar i osamdeset. Međutim, kad sam čula od vatrogasaca da je to bunar i da je dubok 18 metara, šokirala sam se! Prišla sam bunaru i dozivala ga. Nije odgovarao, pa sam počela da vrištim. Izgleda da ga je moj vrisak trgao iz nesvesti, pa se javio. Žalio se na bol u leđima i ogrebotine zadobijene dok je pokušavao da se zadrži za kamene zidove bunara. Molila sam boga da ga vatrogasci izvuku živog. Danas sam s njim u bolnici i lekari su rekli da će biti sve u redu, bez posledica – rekla je u telefonskom razgovoru Jelena Stefanović.

Ničiji bunar

Komunalci i opštinari juče su prali ruke odgovarajući da nisu bili nadležni za bunar. Međutim, već u ranim jutarnjim satima pojavili su se neki majstori koji su preko otvora stavili betonsku ploču sa metalnim poklopcem.
– Bunar je do 1980. godine povremeno korišćen, a potom zapušten. Preko betonskog parapeda stavljeni su lim i neke grede, koje su očigledno istrulile. Dečak se u igri tu popeo, pa se lim izvio, a on je propao – kaže rođak mališana Nenad Vasić.

Izvor: republika.rs

Nastavi da čitaš
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Crna hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh