Povežite se sa nama

Budi ninđa ili budi na birou

U Fokusu

Budi ninđa ili budi na birou

Budi ninđa ili budi na birou

Ukoliko ste od onih koji su oduvek birali put kojim se ređe ide, u nekim retorički konstrukcijama “put kojim sere đe ide”… koji ste oduvek birali život nindže, iako ste znali da je život nindže od samog starta prožet rizicima… Došlo je vreme da postanete nindža!

Japanska Aići prefektura raspisala je konkurs u kome traži šest nindža profesionalaca, kako bi podstakla razvoj turizma, a glavi uslov je da potencijalni nindža može da uradi salto unazad. Nindže bi imale stalno zaposlenje i platu od oko 1.600 dolara mesečno. Fizička spremnost i akrobatske veštine su obavezne, ali ne i državljanstvo Japana, stoji u oglasu za posao.

Nindže su bili plaćenici u 15. veku specijalizovani za špijunažu, ubistva i sabotažu, dok su se na društvenoj lestvici kotirali ispod samuraja koji su morali da slede stroga pravila časti.

Moderne nindže ispunjavaće poslove gostovanja na televiziji, te animacije turista, s tim što neće morati da ubijaju. Drugi uslov konkursa je poznavanje engleskog ili japanskog jezika. Njihov zadatak biće da impresioniraju turiste izvođenjem akrobacija s mačem u Nagoja zamku.

Istorija nindže pamti po promoćurnosti: jednom je jedan nindža, kada je dobio zadatak da liši života bogatog feudalca, videvši da je obezbeđenje prejako, sakrio se u ve-ce (poljski čučavac, drugih tada nije bilo) i čekao unutra tri noći da bi četvrti dan meta dolijala u ve-ce… Zadnji put… Čulo se samo, citiramo: „H-caaaa.“

Izvor: intervju.rs

Il si ninđa il si…

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh